Lilla Bandets dagbok

Lilla Bandets dagbok

Här kan ni läsa allt och lite till om oss

Välkomna till vår blogg. Här kan ni följa bandets turnéer och bravader. För mer info om oss kika in på vår hemsida: www.lillabandet.se

Tuff tuff tåg, Lederhosen, Drindl och Hålligång

Rock´n rollPosted by Ulrika Claesson Thu, November 01, 2018 15:41:41
Hej på er alla supporters till Lilla Bandet!

Tiden går och jag insåg att nu är det dax att göra ett litet bloggande igen.
Vi är just nu inne i en intensiv spel-höst. Dock har jag startat ett nytt arbete på deltid på Kulturbruket på Dal i Mellerud, så nu kan jag inte säga att jag inte hinner med att både sjunga, jobba och vara mamma längre smiley Alltid spännande att göra någonting nytt! Vi har spelat på festival-dagar i Lysekil vid två tillfällen. Här är bild på en av turerna och självklart fick vi provsitta och plåta turisttåget.
Vi fick även testa på skolbänken i Gesäter... Var jag en busunge i skolan tro... Nja men min magister tyckte allt att Ulrika var lite väl fnissig ibland på lektionerna. Kan jag aldrig tro...smiley
Vi var på en miniturné till Göteborg i början på oktober där vi även spelade in vår första egna låt som heter "Hålligång"... Snart snart får ni höra den när videon är klar.

Även Mellerudsmässan var vi med på tillsammans med Lars Stam.
Trevligt att sjunga lite ihop med vår lilla trio också. Vi laddar inför julshowen i december tillsammans med Lars dansband Jimsons. Ska bli så kul!

Uj uj uj vem har lämnat findojjorna på keyboardet tro....smiley Hmm en kvinnlig medlem i orkestern är starkt misstänkt.

I söndags fick vi vara med Bohus Tyrolerkapell och spela och sjunga lite tyska (fast översatta till svenska) sånger. Mycket trevligt hade vi på Bohusläns muséum.
Här följer två fina bilder på Heidar och Heidi:
Slutligen vill jag skicka en hälsning till er alla att ta vara på hösten. Det är en av de mysigaste perioderna på året. Allt lugnar ner sig (om man inte är hobbymusikersmiley). Man måste inte klippa gräs, åka till stranden eller gå ut. Man kan tända lite ljus och mysa med en kopp te i soffan. Krama varandra till musiken smiley//Primadonnan


Starka kvinnor, sött som socker och slussen ibland slussar

HumorPosted by Ulrika Claesson Sun, August 12, 2018 21:48:26

Sommaren är kort... eller naaää det var den visst inte i år. Den har varit extremt varm och jag lyckades med konststycket att jobba inne på ett varmt kontor under den perioden, men visst fick man njuta av underbara kvällar och helger. Nu när min semester äntligen är här så är jättevärmen borta, men det är skönt att bara få landa och vara en stund. Sommaren har varit ganska intensiv med mysiga spelningar och trevliga allsångskvällar.

Jag fick ju den stora äran för tredje året i rad att vara konferencier på Kanalyran i Håverud. Hittade de ingen annan tro... eller kan det vara så att man gjort bra i från sig tidigare smiley

Där fick jag även äran att testa på att vara "Starke kvinna" och att rulla trakordäck. Ska hjälpa pappa med hans gamla Volvo BM-traktor och byta däck i vinter smiley...
Allsångskvällarna i år har varit otroligt lyckade och uppskattade. Klart att det soliga och varma vädret bättrade på det hela. Tror dock inte att jag äter våfflor på ett tagsmiley
Vid det första allsångstillfället hade vi Jimmie Scheweinus från P4 Väst Framåt Fredag som gästartist och då hade vi ca 150 personer i lilla Köpmannebro på allsång. Varav en hel buss med medlemmar från PRO Munkedal. Vår kära granne Mauri Simson var gullig och lånade ut en släpkärra till en fin provisorisk scen.
Så var det sött som socker... Jo det kom ett monster på besök. Johan som hade slussat, broöppnat och svettats hela dagen kom helt av sig.. Jamen bilden talar för sig själv. Norrmannen som ägde hunden sa att de var i Sunnanå med båten och hunden. De höll på att aldrig komma därifrån, man kan förstå varför smiley.

Bilden ville inte lägga sig åt rätt håll, men alla kan ni se den bedårande lilla skönheten. Ja vovven alltså.. smiley Ja du e gullig du med Johan.
Vi gav oss också in på farlig mark.... Vi blev inbjudna att vara med på dragspelsstämman i Anebro. Hur skulle detta tas när vi dyker upp där med ett elektroniskt keyboard... Johan oroade sig, men fick en lysande idé. Vi bjuder in dragspelarna att vara med oss och spela ihop. Vilken succé det blev. Så trevligt och stämningen kunde inte varit bättre.
Jaja tyvärr är det lite vemodigt när allsångerna är klara och det intensiva slussandet är slut.. men vi fick även testa en riktig sluss också som har vattendån i sig..
Det blev en liten tur med Dalslandia samma dag som stormen kom. Vi lyckas då tajma allt. Ingen rälsbuss blev det tillbaka, då det blev inställd p g a vädret, men vi hade trevligt ändå. Vi knödde in oss en liten buss och ja allt behöver inte va bekvämt och helt enligt plan för att det ska bli trevligt... smiley

Förra veckan gjorde vi även ett litet besök i min hembygd Torp, Färgelanda och sjöng i den fina lilla kyrkan. Mysigtsmiley
Snart dax för sommarsäsongsavslutning i slussen. En vecka kvar att slussa och sälja glass.
Så nu säger vi tack och hej för denna sommaren i Köpmannebro och vem vet kanske det blir allsånger och skoj även nästa år. Vi får se. Fram till dess sluss och kram från Johan och Molly (Lars Stams vovve).
Inte bara glass och ballonger.. men en del trevligt också

MusikPosted by Ulrika Claesson Fri, May 04, 2018 21:41:36
"Tia går för vär stön" söm vi sägger här i Daschland....

Under våren har vi varit med om både fantastiskt trevliga episoder, men också lite sorgligt. Två av våra goda vänner har tyvärr lämnat jordelivet:


Dessa två goa människor är numera änglar. Ann-Christine Ivarsson, du skrev så fina artiklar om oss i Mellerudsnyheter. Du hade alltid lätt till skratt och vi hade så kul vid allsångerna i Köpmannebro. Knut Grini, du underbara "nabo". Vi saknar redan dina roliga kommentarer, ditt skämtsamma sätt och ditt alltid goda humör. Du kom alltid direkt med ett leende på läpparna så fort du såg oss. Som tur är kommer din gulliga fru Anita till slussen fortfarande och vi minns dig på bästa sätt smiley. Till Ann-Christine och Knut: Vila i frid båda två. Vi saknar er...

Nåväl livet måste gå vidare och vi i Lilla Bandet har fått pröva på lite nytt. Vi blev medbjudna på en reseträff till Tallin med Resemakarn.
WOW!! För första gången skulle vi ut och resa och turnera "på riktigt". Ja det kändes faktiskt riktigt lyxigt. Allt ingick ju både mat, dryck och bubbel plus lite ersättning för att vi ställde upp såklart... I sann Primadonna-anda. Vi spelade för 600 personer samtidigt!! Troligen den största publik vi har haft:

Å visst ledde det till fler bokningar för oss. Senast igår var vi på PRO Morlandas vårfest ute i Ellösparken. Ja det blev sent, men man är väl en viking. Bara att "rise and shine" och dra iväg till mitt ordinarie jobb på Medborgarkontoret i Mellerud. Ett jobb jag faktiskt tycker är kul också. Man kunde nästan tro det är bara musik som gäller i mitt liv, men jag brinner även för "vanlig" kundservice så det passar mig det med.

Vi har också fått en av Västsveriges sötaste gästartister: Lilla Gabbi från Ödeborg. Denna modiga lilla tjej var med oss och uppträdde på PRO Skogslyckans jubileumsfest och gissa om hon charmade alla... även oss såklart.


Sedan har vi också den glädjande nyheten att Jimmie Schewenius kommer och gästar oss på den första allsången i juli. Han blev jätteglad när vi frågade och han kommer leda sin låt: KöpmannebroSpringsteen. Vi ser verkligen fram emot detta.. smiley
Sedan är det ju också såhär med mig och Johan att vi skäms aldrig... över nå´t. Det kanske är ett av våra framgångsrecept och vid två tillfällen har vi klätt ut oss till kaniner och gjort en sketch av det hela smiley,
Jorå så tjusiga var vi på PRO Munkedals fest...

Så spelar vi ju även i Rulles storband i Ljungskile ibland. Johan spelar saxofon och jag sjunger. Vi uppträdde på Östraboteatern vid Rotarys evenemang för "Rent vatten".
Så tjusiga var vi då med "retro-kläder".

Slutligen har vi också fått fira vår 55-åring lite. Han är inte så noga med uppvaktning, utan han bjuder hellre på sig själv och är en riktig glädjespridare. Det ser man tydligt här:
Så får vi säga "Välkommen till världen" vår nye trotjänare: Jo det är sant vi har fått vår alldeles egna turnébuss. Enda kruxet är var alla "fans" ska åka... I skåpet smiley
Så nu ska en trött primadonna strax gå å lägga sig men jag avslutar med en glad bild, för vem har sagt att det ska bli mer seriöst bara för att man har tråkigt.. Vi får bara ett liv och det måste vi ta vara på. Slutcitat: Krama varandra till musiken smiley Primadonnan.
Nej, mitt vinterland :-)

HumorPosted by Ulrika Claesson Sat, February 24, 2018 17:51:59

Nej mitt vinterland... Skulle kunna vara en låt för mig, "Primadonnan". Kan inte påstå att jag gillar vintern särskilt mycketsmiley. Jag föredrar att kunna gå barfota i högklackade sandaletter i sommarklänning.. Det är min melodi det. MEN idag trotsade jag vintern och tog mig en promenad ut i det fina vintervädret. Det VAR inte så illa faktiskt..
smileyVälkomna tillbaka till bloggen. Det var längesedan jag var inne och skrev. Januari är lite vilomånad när man är hobbymusiker. Inte så mycket evenemang i gång, vilket innebär att man går ner lite i varv överlag. Vi har förutom flera roliga julspelningar, ett par julbord även medverkat på tre trevliga spelningar i februari. En pubkväll på Strömkarlsgården i Trollhättan, där jag fick användning för min nya 50-tals klänning:
Sedan åkte vi förra måndagen till Häggvallsskolan och måndagscaféet på Tjörn. Alltid lika trevligt där och vi har nu varit där ett flertal ggr. Johan tog på sig sin rosa tröja som han fått av sin mamma i julklapp. Härligt att han sätter lite färg på tillvaron. Det gör han på sitt sätt när han underhåller också smiley:
För tillfället repar vi också med Rulles Storband i Ljungskile. Johan spelar saxofon där och jag sjunger. Vi kommer att uppträda ihop med dem på Östraboteatern i april. Väldigt kul för mig att pröva på att sjunga lite annan sorts musik. Den här nedan har blivit min nya favvo New York New York smiley:
Förra torsdagen spelade vi även på en pubspelning på Landbogården i Trollhättan. Men va nu.... Är Johan på barvagnen smileysmileyVi kanske får svar i nästa blogguppdatering... Nää bilden är arrangerad, ni kan andas ut.
He he busige Johan.... smileyFortsätt med dina spontana ifall. Det blir roligare då.
Sedan vill jag också passa på att slå ett slag för vänskap. Ibland kan man ju behöva göra annat än att sjunga och underhålla också.. Igår kväll hade jag inget för mig.... Då sa min kollega och fina vän: stanna kvar i Mellerud så umgås vi och har lite after work och ja jag stannade och vi hade mycket trevligt och åt lite god mat. Jag fick tillåtelse att ta en fin bild.
Tack Frida smiley ps. jag är nog lite tokigare än dig i vanliga fall. Men visst blev kortet fint. Jag hittade även där här bilden som passar bra in i temat:
Slutligen så vill jag önska er alla en forsatt fin vår... om den nu kommer snart.
I´ll be back. Dagens visdomsord får bli bilden nedan:
Krama varandra till musiken// Love Primadonnan


Yolo, Udda kombination, kexet och bebis

HumorPosted by Ulrika Claesson Sat, November 18, 2017 20:58:15

Då var vi alltså inne i november årets mörkaste månad. MEN jag måste säga att jag gillar ändå denna månaden... Det är liksom lugnet före stormen och man kan mysa inomhus med levande ljus och en god kopp te. Vi har haft en hel del speluppdag fram tills nu, men vi har oftast som mest att göra strax före jul. Själv har jag även hunnit med en liten resa till Rom med min son och min pappa. Riktigt trevligt att ladda batterierna lite.

Nu ser jag fram emot våra julspelningar som är på ingång. Vi får nog ändå lite mer julkänslor än många andra då vi får sjunga julmusik och ibland får vi även äta mycket god smaskig julmat smiley.

Nåväl många foton blir det. Vi gillar att lägga upp mycket foton både på blogg och Facebook. Man kan gå tillbaka och kika på minnen från trevliga spelningar. Här kan ni se att jag har lärt Johan att sitta fint smiley

Så tjusigt det blev Johan smiley
Vi har spelat på två 60-års kalas och ett 70-års kalas det sista. Kul med variation. På ett ställe prövade jag på att förena musiken med träning. Nytta med nöje.. Men nä primadonnor kör inte spinningcykel..

Ja så har vi också spelat på några äldreboenden i Göteborgsområdet. Ibland när vi är iväg och spelar passar Johan på att göra service på Reningsverk. Mycket charmerandesmiley, men men det är väl också bra att förena nytta med nöje dårå:

"Jag är den glade servaren jag sjunger var jag står" smiley
Johan spelar ibland på äldreboenden på egen hand. Han har här fått en ny beundrare på Håvestenshemmet. "Kom an katten det svänger"

Så var vi också på Båtmansgärdet äldreboende i Kungälv. Det ligger precis bredvid Kexfabriken. Det finns en dålig raggreplik som lyder "Hallå kexet står du här och smular". Johan förberedde sig för många smulor framöver smiley

Idag har lådbäraren himself varit och hämtat bandets nya medlem Genos. Vi hoppas han inte har för många barnsjukdomar utan att han är snäll mot oss. Välkommen till Lilla Bandets värld och var snäll mot pappa Johan nu smiley

Slutligen är vi inte sämre utan att vi vill hänga med i teknikens under och utveckling. Så sjävklart prövar vi Snapchat filter också. Här är vårt bidrag till det som ungdomarna kallar för YOLO - dvs fritt översatt - fånga dagen och ha kul jämnt ty man lever bara en gång.

Peace and love to all you supporters out there from the box carrier and pretty womanPå okänd mark, rodeo och showigt värre

HumorPosted by Ulrika Claesson Fri, October 20, 2017 20:25:17

Snart har ju hela hösten passeratsmiley.... Vi spelar och sjunger och sjunger och spelar om vart annat. Tänk så mycket äventyr vi får vara med om och ett och annat surr in emellan, men det brukar alltid sluta lyckligt tack och lov när vi i Lilla Bandet är i fartensmiley.

Det stod en tjur utanför Nygårds restaurang i Åmål, där vi är och hjälper till ibland. Den ska jag pröva sa jag.... Johan var orolig att jag skulle bli smutsa ner mig alternativt slå mig, men envis som jag är så klev jag upp och hela 19 sekunder lyckades jag sitta och vann tävlingen för dagensmiley Då tyckte Johan att jag var modig hi hi..

När vi var i Strömstad sist körde vi efter GPS:en mot Åmål och då helt plötsligt hamnade vi i Norge smiley. Roligt för oss som aldrig har tid att resa iväg och då helt plötsligt fick en utlandsresa på köpet....

Vi har precis avverkat en stor show med Lars Stams härliga dansband Jimsons och gissa om det blev en lyckad kväll. Ett i stort sett fullsatt Kulturbruket i Mellerud och vilken härlig stund vi fick.

Dagny kom hit och spill..... Jo jag kan nog knäcka extra som servitris också smiley

Underbara Lars Stam blev såklart förvandlad till Elvis som han också gör så tokbra. Hans röst är som klippt och skuren för att sjunga Elvis och han älska´rt dessutom.

Efter den här showen kan nog Johan få knäcka extra som påskgubbe eller påskhare. Han har rätta klädseln för detta smiley.

Eller är det kanske någon av er som behöver hjälp med barnkalaset smiley. Inget är omöjligt för oss i Lilla Bandet. Vi har lösningen för er!

Snart kanske vi passerar just er ort. Kika in i vårt spelschema på hemsidan. Ni kanske vill att vi stannar till hos er också och spelar och sjunger lite.

Dagens citat: Rock´n` roll is here to stay.

Krama varandra till musiken smiley från PrimadonnanBlivande exotisk dansare...? Finspelning, sommarskoj och såklart allsång

HumorPosted by Ulrika Claesson Wed, August 09, 2017 12:19:32
Oj oj oj.... Nästan hela sommaren har gått och jag har inte hunnit skriva smiley.
Men nu är jag härsmiley och ska berätta om när jag och Johan skulle på finmiddagsspelning i centrala Göteborg. Till Johans förtjusning så låg en annan fin pub i grannhuset bredvid:
Jepp Chat Noir smiley. Vi frågade allt om de var i behov av en keyboardist i sina bästa år som ny dansare... men de hade tyvärr nyss nyrekryterat så de skulle höra av sig vid jul. Ev. behövde de någon som kunde knäcka extra som jultomte smiley...
Nåväl han fick nöja sig med att spela på lyxmiddag med snyggkostymen på.
Sedan har ju också midsommar passerat och enligt tradition så spelade vi i Ödeborgsparken på "hemmaplan". Mysigt smiley. Även Jan-Åke, Lilla Bandets gamla sångare var med och sjöng på ett hörn.
Två glada "fles", men så ska det vara när vi är i farten: Glatt och piggt smiley
Johan har ju också ett mindre glamouröst extraknäck som han rycker ut på ibland nattetid eller lediga stunder. Här kan man ju tro att han firade midsommar för hårt.. smileyMen nej då, Johan är ju mer eller mindre nykterist så han fixar här "bara" en slambrunn. Vi har alla olika sätt att roa oss på. Min mamma brukade alltid säga "tja var och en blir salig på sitt sätt". Hon är tyvärr ej i livet längre, men hade hon fått se den här bilden så hade hon garvat högt smiley.
Johan har ju arbetat som slussvakt i Köpmannebro hela den här sommaren också och tur är väl det för vi har ju haft så trevligt med våra allsångskvällar. Det är helt fantastiskt vilka härliga människor vi har träffat här.
Om man är så troget "fan" som härliga "naboen" Knut Grini, så kan man få en sån här tjusig tröja. Självklart har goa skönsångare Lars Stam varit med på de flesta allsångerna, vid ett tillfälle hade vi även hans gamla dansband Jimsons som gästartister. På bilden nedan går han och rekar så allt är tajmat och klart inför kvällen.


Janne Svensson och May Gutke fick t om Johan att dansa smiley. Eftersom detta är högst ovanligt så får bilden vara på sne.. Vädret var även med oss alla fyra allsångstillfällena, utom det sista då det var lite oroligt, men även då kom det folk. Sedan hade vi även underbara "Kurt i Vattneböle". Han arrangerade ett sommarcafé i Rännelanda, som vi var och spelade på och han hjälpte även oss och goa Ina Swartling med våffelstekeriet här i köket när det körde ihop sig.

Vi tackar alla er som varit med och förgyllt våra sångkvällarsmiley. Ja då blir nog allsång nästa år med.... får vi tro....

Det är härligt att höra att Johan får beröm för sitt trevliga sätt av folk som möter honom här i slussen. Han är enligt mig välförtjänt av detta. Man hör att han hälsar båtresenärerna välkomna, pratar och skrattar med dem. En engelsk kvinna som bor med sin man i en husbåt och som besöker Johan av och till uttryckte sig när slussen var stängd: "It wasn´t the same when I was in Köpmannebro and no Johan. I missed his friendly smile". Även husdjuren som kommer till slussen gillar honom. Här är Leif Fieldstrup Guldbrandsens hund Egon smiley.So all good things must come to an end, brukar man ju säga, men än har vi lite sommar kvar får vi hoppas och tro...
Sluss och kram på ersmiley. Eller..... ska vi kanske säga glass och kram. Än har Johan glass till försäljning denna och nästa vecka. Välkomna att komma och köpa.
Down by the riverside

HumorPosted by Ulrika Claesson Sat, June 03, 2017 14:28:39

Ja då har den underbara fotografen Jan Stalfors varit i farten igen smiley.
Den här gången tog vi bilder i Köpmannebro sluss. Inte utan att man kan se att vi hade väldigt roligt. Många skratt och galna upptåg blev det under fotosessionen.

Som ni ser kanske jag borde skaffa mig ett större huvud till att börja med, så jag ryms inuti bojen smiley. Sommaren, eller ja i alla fall sommarsäsongen närmar sig med stormsteg och vi håller just nu på att förbereda oss inför kommande allsångskvällar. Självklart kommer Lars Stam att delta så mycket har möjlighet. Vår stamgäst smiley

Hihi ett rejält falskt trumpetsolo lyckades jag "brööta" av.. Undra om Köpmannebro-borna trodde det var krig på gång smiley. Åh Johan lyckades slänga i keyboardet i kanalen...Eller gjorde han det.....Var det kanske någon som inte gillade Lilla Bandet som slängde i det... Men men det är nu uppfiskat så vi kommer att kunna ha allsång i sommar smiley

Jag lyckades även fiska upp lådbäraren himself, vilket inte var en helt lätt match. Så nu har vi då någon som kan både spela och bära lådor i sommar också smiley

Ja sedan förflyttade vi oss bort till stoppljuset. Hmmm... Undra vad detta kan innebära tro.. Antagligen stopp för trumpetsolon i slussen.. Tack så mycket Johan smiley

Hur som helst som hälsar vi er alla supporters med flera hjärtligt välkomna till allsångskvällarna som vi kommer hålla varje söndag i juli (utom den första då det är Kanalyran). Kl 16.30 kommer primadonnan leka cafébiträde och sälja våfflor med hjälp av snälla goa Ina. Kl 17.30 sjunger vi upp oss och då drar allsången igång.

"Öppna din famn, för resten av världen. Du är en del av allt det som sker..
Sträääääck ut din hand"

Väl mött hälsar Helan och Halvan alias Primadonnan och Lådis smiley

Next »